Houtvergasser

Ambianza. Welkom thuis.

Home » Houtvergasser

Bij Ambianza schaft u een houtvergasser aan die naast kostenbesparend ook duurzaam is. De duurzaamheid uit zich in het feit dat de verbranding CO2-neutraal is. De stoffen die vrijkomen worden door de natuur afgebroken. Dat is niet het geval bij de traditionele verbranding waar u wellicht bekend mee bent.

Kom langs in onze showroom

Hoe werkt een houtvergasser

Bi het gebruik van een houtvergasser gaat bijzonder weinig brandstof ongebruikt. Dat is te danken aan de twee-kamermethode die hoort bij dit type verwarming. In de eerste kamer wordt uw hout verbrand, grotendeels zoals u gewend bent bij kachels. De restgassen die hierbij vrijkomen worden in een vergasser echter opnieuw verbrand in de tweede kamer. Dit zorgt voor een ongekend brandstofrendement, veel hoger dan bijvoorbeeld bij een reguliere vrijstaande houtkachel. De gewone kachel levert 60 tot 70 procent warmte, terwijl een houtvergasser tot wel 95 procent haalt. Doordat er weinig warmte verloren gaat, heeft u minder hout nodig. Net als wanneer u een inbouwkachel laat plaatsen, gaat een houtvergasser feilloos op in uw interieur. Het is zelfs zo dat het hoge vermogen de verwarming zeer geschikt maakt om aan te sluiten op uw cv.

Profiteer van verwarmingsduurzaamheid

Ambianza sluit uw houtvergasser aan op uw huidige leidingen om uw hele huis op te warmen, in feite net zoals bij een cv-houtkachel. Naast uw woning wordt aan de hand van deze verwarming ook uw watervoorziening verwarmd. De vrijkomende afvalstoffen van dit type verwarming zijn volledig afbreekbaar, dat wil zeggen CO2-neutraal.

Schaf deze kachel aan en bespaar op uw energierekening

Dankzij een houtvergasser bespaart u gegarandeerd op uw energierekening! Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 0183-745 006. Uiteraard staat het u ook vrij om even langskomen in onze houtkachelshowroom nabij Utrecht aan de Duurzaamheidsring 400 in Meerkerk.

Waarom Ambianza?

Een team van vakmannen

Styling conform uw wens

Creatief in maatwerk

Een showroom vol inspiratie

Wij ontzorgen u volledig

Benieuwd naar onze kachels?

Kom langs in onze showroom: Duurzaamheidsring 400 in Meerkerk

  • Ma Gesloten
  • Di 10:00 – 17:00
  • Wo 10:00 – 17:00
  • Do 10:00 – 17:00
  • Vr 10:00 – 17:00
  • Za 08:30 – 16:00

Kom naar Ambianza

Een greep uit ons uitgebreide assortiment

Bezoek onze showroom

Houtkachels

Bekijk

Speksteenkachels

Bekijk

Pelletkachels

Bekijk

Bio-ethanolkachels

Bekijk

CV haarden

Bekijk

Gashaarden

Bekijk

Elektrische haarden

Bekijk

Pellet- hout hybride

Bekijk

Ambianza