Ambianza verzorgt schoorsteenbouw 

renovatie van kanalen, schoorsteenonderhoud en camera-inspectie

Ambianza. Welkom thuis.

Home » Schoorsteenonderhoud

Ook voor schoorsteenbouw gaat u naar Ambianza. Wij plaatsen een dubbelwandig rvs-kanaal met een dichtheid van 316L (o.a. hoeveelheid chroom vanadium). Dit houdt in dat als er in een woning geen rookkanaal aanwezig is, er een dubbelwandig rvs-kanaal geplaatst moet worden. Bij voorkeur is de diameter van het rookkanaal gelijk aan de uitgang van de kachel. Een rvs-kanaal mag 1x verslepen, d.w.z. 1x een bocht maken om ergens om heen te gaan. Deze versleping mag niet meer zijn dan 2x 45gr. Dus met 45gr de bocht ingaan en met 45gr de bocht uitkomen. De schoorsteenbouw wordt afgewerkt met een loodslab, stormkraag en kap. In huis dient na de schoorsteenbouw, welk kanaal of van welke fabrikant dan ook, de pijp afgetimmerd te zijn met een brandvrije koof.

Kom langs in onze showroom

Ook voor de renovatie van kanalen

Daarnaast verzorgt Ambianza ook de renovatie van rookkanalen. Bij de renovatie van schoorstenen in regio Rotterdam en elders wordt er een rvs dubbelgelaagde flexibele pijp met een dichtheid van 316L (o.a. hoeveelheid chroom vanadium) geplaatst. Een gemetselde schoorsteen kan door verzanding, oververhitting, slecht onderhoud, olie of gas stoken gaan lekken. Met lekken bedoelen we dat er een bepaalde geur, vlek of in het ergste geval rook kan ontstaan in of op het gemetselde rookkanaal. Als een schoorsteen dus lek is, is het raadzaam om er een flexibele pijp in te plaatsen.

Gekwalificeerd schoorsteenonderhoud

Ambianza Meerkerk verzorgt ook het schoorsteenonderhoud. Komt u boven de 10 à 15 keer stoken per jaar uit? Laat dan uw rookkanaal jaarlijks reinigen. Waarom schoorsteenonderhoud? Omdat slecht schoorsteenonderhoud kan leiden tot condensering van de rook (onder 110gr. C). Condensering van de rook geeft creosoot en creosoot kan brandbaar zijn. Onderhoud van een rookkanaal is dan ook niet voor de verzekering, maar voor uw eigen veiligheid.

Camera-inspectie van uw schoorsteen

Het kan noodzakelijk zijn om een camera-inspectie van uw schoorsteen te laten verzorgen door Ambianza. Veel voorkomende redenen voor een schoorsteencamera-inspectie zijn:

 • U hebt een huis gekocht en u wilt er zeker van zijn dat het kanaal op een veilige en verantwoorde wijze gebruikt kan worden voor een allesbrander, openhaard of andere soorten kachels.
 • De schoorsteen is lang niet gebruikt en u wilt deze laten inspecteren voordat u besluit om er iets op aan te sluiten.
 • U hebt schoorsteenbrand gehad en u (of de verzekering) wilt weten of uw kanaal nog veilig te gebruiken is.
 • Het kanaal vertoont lekkage en u wilt weten hoe erg dit is en wat eraan te doen is.
 • U wilt een flexibele buis in het kanaal brengen. Door middel van een camera-inspectie kunnen wij kijken of er blokkades zijn en tevens kunnen wij de diameter van het kanaal beoordelen.
 • Na het verwijderen van een nest of verstopping kan worden bekeken of het nest of verstopping in zijn geheel is verwijderd.

Camera-inspectie van uw schoorsteen houdt in dat wij met een camera in het kanaal gaan. Dit kan van bovenaf en onderaf worden uitgevoerd. Er wordt na de inspectie een rapport opgemaakt. Als er gebreken worden geconstateerd kan er een oplossing worden aangedragen.

Ambianza Meerkerk voert camera-inspecties van uw schoorsteen uit met één van de meest geavanceerde camera’s. Met de roterende kop kunnen we elke centimeter van uw kanaal bekijken en analyseren. Mocht u een bewijs voor uw verzekering willen hebben? Geen probleem: wij nemen, op uw verzoek, de beelden van de camera op. De kosten voor een camera-inspectie van uw schoorsteen zijn € 150,- incl. BTW en voorrijkosten. Mocht er een vervolgopdracht uit deze inspectie komen, dan worden deze kosten geheel of gedeeltelijk gecrediteerd.

Kap op de schoorsteen?

Ja, maar niet alle kappen zijn geschikt of missen hun doel. Aan te raden is om een trekkende kap te gebruiken. Deze kap genereert trek in uw rookkanaal, voorkomt dat vogels zich nestelen in uw schoorsteen en sluit het kanaal waterdicht af. 

Meer informatie

Hebt u nog vragen of wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan via 0183-745 006 vrijblijvend contact met ons of kom langs in onze showroom aan de Duurzaamheidsring 400 in Meerkerk.

Waarom Ambianza?

Scherpe prijzen

Snelle service

Grote showroom

Kachels op voorraad

Benieuwd naar onze kachels?

Kom langs in onze showroom: Duurzaamheidsring 400 in Meerkerk

 • Ma Gesloten
 • Di 08:30 – 17:30
 • Wo 08:30 – 17:30
 • Do 08:30 – 17:30
 • Vr 08:30 – 17:30
 • Za 08:30 – 16:00

Kom naar Ambianza

Een greep uit ons uitgebreide assortiment

Bezoek onze showroom

Houtkachels

Bekijk

Speksteenkachels

Bekijk

Pelletkachels

Bekijk

Bio-ethanolkachels

Bekijk

CV haarden

Bekijk

Gashaarden

Bekijk

Elektrische haarden

Bekijk

Pellet- hout hybride

Bekijk

Ambianza